Veyboard is het optimale toetsenbord voor ieder die snel, veel en precies wil of moet typen.

Voor iedereen die zijn typesnelheid wil verdubbelen is het Veyboard het ideale toetsenbord! Als u snel en veel tekst wilt produceren en daarbij hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de output is het Veyboard de oplossing! Het Veyboard is bij uitstek geschikt voor het ondertitelen van TV–programma’s en films, het notuleren, het maken en/of uitwerken van grote verslagen en rapporten, het precies vastleggen van gesproken tekst bijvoorbeeld tijdens een interview of een 'verhoor'. Kortom, iedereen die dagelijks achter de computer zit kan zijn output verhogen met minder energie! Iedereen die de vingers van beide handen goed kan bewegen kan leren lettergreeptypen (veyboarden) met behulp van de interactieve methode: “Met Veyboard aan de slag”.

Schrijftolken met de snelheid van geluid! Ofwel: Typen op spreeksnelheid!
Voor het beroep van schrijftolk is het gebruik van Veyboard zelfs onontbeerlijk. Een schrijftolk zet voor doven, plots- en laatdoven, doofblinden en slechthorenden het gesproken woord simultaan om in leesbare tekst (op het scherm). Met meer dan een half miljoen mensen met ‘gehoorproblemen’ is er grote behoefte aan schrijftolken die er voor zorgen dat deze mensen als het ware kunnen “horen met hun ogen” dank zij het Veyboard.
Geïnteresseerden in een opleiding tot schrijftolk kunnen contact opnemen met de Hogeschool Utrecht. Informatie over die opleiding kunt u vinden door op de site www.hu.nl te zoeken op schrijftolk.